THEATERTEKSTEN

Auteursbond-theaterteksten
is een project van de
Auteursbond, de
beroepsorganisatie
van (toneel)schrijvers en
vertalers in Nederland.

privacy verklaring

Jibbe Willems
1977 / Arnhem
TEKSTEN VAN DEZE AUTEUR

Jibbe Willems (1977, Arnhem) is in 2003 als theatermaker afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht en sindsdien werkzaam als acteur, regisseur en toneelschrijver. Voor het Gasthuis schreef hij, in het kader van de Gastschrijvers, in 2007 Roest en in 2008 Taxi. Voor het Huis van Bourgondië in Maastricht regisseerde hij Route du Soleil en in 2008 een eigen bewerking van Antigone (gebaseerd op Sophokles’ Antigone). Voor het Syndicaat schreef hij een Lola en Apocalypso. Hij ontving een stimuleringsbeurs van het Platform Theaterauteurs, en in 2008 won hij de Nederlands-Duitse toneelschrijfprijs Kaas und Kappes (2e prijs) voor Apocalypso.

In zijn teksten onderzoekt hij de schoonheid van het mislukken, de rafelranden van de taal en naar de onbereikbare staat van het sublieme, waar lijden en geluk elkaar zo dicht naderen dat ze elkaar opheffen in troost.

Bibliografie
2005 – Galaxica
2006 – Terrorisme voor Beginners
2006 – Route du Soleil
2007 – TestosterTony (monoloog)
2007 – Roest
2007 – Zee van Gras
2007 – Lola
2008 – Schrikkeluur
2008 – De Negende Cirkel
2008 - Pop
2008 – Taxi
2008 – Antigone
2008 – Apocalypso
2008 - JE KAN JE NIET VERSTOPPEN
DOOR JE OGEN DICHT TE DOEN
2009 - MAC
2010 - Texel / Texas
2010 - Barry
2010 - Te Koop: Schrijver
2011 - Iets om van te Huilen
2011 - Oscar en zijn Moeder
2011 - Eindland
2011 - Mis voor Ongelovigen
2012 - Noem Hem Pinocchio

Extra informatie
In 2008 won Jibbe Willems de Nederlands-Duitse toneelschrijfprijs Kaas und Kappes (2e prijs) voor Apocalypso. In 2009 is Apocalypso in het Duits op het Theaterfestival in Osnabrück gespeeld en in 2011 in een Russische vertaling in Moskou gepresenteerd.


Contactgegevens
Voor de aanschaf van een printbare versie van een theatertekst of voor het regelen van een opvoeringsvergoeding kunt u contact opnemen met de auteur:
jibbe2000(at)hotmail.com (i.v.m. spamoverlast is het apestaartje @ hier vervangen door (at) )

Website
http://www.jibbewillems.nl  
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
login