THEATERTEKSTEN

Auteursbond-theaterteksten
is een project van de
Auteursbond, de
beroepsorganisatie
van (toneel)schrijvers en
vertalers in Nederland.

privacy verklaring

Sophie Kassies
1958 / Amsterdam
TEKSTEN VAN DEZE AUTEUR

Sophie Kassies studeerde in 1984 af als regisseur aan de Theaterschool in Amsterdam (nu AHK). Sindsdien werkt zij voornamelijk als dramaturg en toneelschrijver. Lange samenwerkingen ontstonden met theatermaker Annemarie Prins, met Flora Verbrugge, regisseur en artistiek leider van Jeugdtheater Sonnevanck en met Johan Doesburg, regisseur en artistiek directeur van het Nationale Toneel.
Sophie Kassies schrijft toneel en muziektheater voor kinderen en volwassenen. Ze werkt vrijwel altijd in opdracht en ontwikkelt haar stukken vaak in samenspraak met de regisseur en de acteurs.


Bibliografie
Wildeman (2012), Theater Sonnevanck, première december 2012
Dwaalschot (2012), TOM/Frontaal Theaterbureau, première augustus 2012
De Prooi (2011), naar het boek van Jeroen Smit, het Nationale Toneel, première maart 2012
A Christmas Carol (2010) bewerking Jeugdtheater Sonnevanck/De Doelen Rotterdam
Woestijnwind (2010), Jeugdtheater Sonnevanck
Die twee uit Verona (2010) bewerking, Jeugdtheater Hofplein
Ik, Calvijn (2009), De Utrechtse Spelen
Sneeuwwitje/Schneewitte (2008) bewerking, Sonnevanck/Junge Oper Mannheim
Driekoningenavond (2008) bewerking, Jeugdtheater Hofplein
De graaf van Monte Cristo (2007) bewerking, het Nationale Toneel
Oroek (2005) bewerking van een Inuit sprookje, Jeugdtheater Sonnevanck
Schaap (2004) Jeugdtheater Sonnevanck
Elementaire deeltjes (2005) bewerking, het Nationale Toneel
De Sneeuwkoningin (2002) bewerking, Jeugdtheater Sonnevanck
Hans en Grietje (2001) bewerking, Jeugdtheater Sonnevanck/Nieuw Ensemble
Lasso (1999) Sonnevanck
Tom Waits for her (1998) Frontaal Theaterbureau
Een fantastische symfonie (1997) Sonnevanck/Orkest van het Oosten
De doos van Pandora (1995) Sonnevanck
Calamity Jane (1994) Amphitheater/Stichting Fuga
Zinnerin (1992) Sonnevanck


Extra informatie

2 december première Wildeman door Theater Sonnevanck

teksten van Sophie Kassies zijn ook te vinden op www.denieuwetoneelbibliotheek.nl en www.schrijverspodium.be

Sophie Kassies werd twee maal genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs: voor Schaap (2005) en voor Ik, Calvijn (2010)

Contactgegevens
Voor de aanschaf van een printbare versie van een theatertekst of voor het regelen van een opvoeringsvergoeding kunt u contact opnemen met de auteur:
sophiekassies(at)gmail.com (i.v.m. spamoverlast is het apestaartje @ hier vervangen door (at) )

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
login