THEATERTEKSTEN

Auteursbond-theaterteksten
is een project van de
Auteursbond, de
beroepsorganisatie
van (toneel)schrijvers en
vertalers in Nederland.

privacy verklaring

Magne van den Berg
1967 / Amsterdam
TEKSTEN VAN DEZE AUTEUR

Magne van den Berg studeerde in 1994 af aan de Mimeopleiding te Amsterdam en maakt sindsdien haar eigen voorstellingen. Van 1994 tot en met 1999 werkte ze in samenwerkingsverband. Sinds 2000 werkt ze zelfstandig en regisseerde een aantal van haar eigen teksten. 'God woont in Texas' (2000), 'Op dagen van scherp licht' (2001), 'Korte stilte meisje begint' (2002). Tussen 2006 en 2012 schreef ze 'Kale bomen ruisen niet', voor Ria Marks en Jose Kuijpers, regie Jetse Batelaan, 'De lange nasleep van een korte mededeling', (H.G Van der Viesprijs 2008), regie Joerie Vos, 'De binnenkomst of je gaat tenslotte weer naar huis', regie Sanne van Rijn, 'Halverwege omgedraaid', in opdracht van HZT, regie Jose Kuijpers, 'Huis', in opdracht van Het Filliaal, regie jellie Schipper (winnaar gouden krekel 2012),  'Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt', regie Aat Ceelen/Beppie Melissen en 'Vijf seconden...' voor HZT regie Marien Jongewaard. In september 2013 ging haar nieuwste tekst 'Met mijn vader in bed, wegens omstandigheden', in première in de Toneelschuur Haarlem, regie paul Knieriem. Naast het schrijven van theaterteksten werkt ze nauw samen met theatermaker/choreografe Nicole Beutler (Liefdesverklaring, Antigone, PIECE 1:Songs).


Bibliografie
2000 'God woont in Texas'
2001 'op dagen van scherp licht'
2002 'korte stilte, meisje begint'
2004 'waar blijft Roel'
2006 'kale bomen ruisen niet'
2007 'de lange nasleep van een korte mededeling'
2008 'halverwege omgedraaid'
2009 'de binnenkomst of je gaat tenslotte weer naar huis'
2010 'mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt'
2010 'Huis'
2011 'vijf seconden...'
2012 'De Wending'
2013 'Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)'

Extra informatie
won in 2008 met 'de lange nasleep van een korte mededeling' de H.G van der Viesprijs voor de beste Nederlandse toneeltekst van de afgelopen drie jaar

Contactgegevens
Voor de aanschaf van een printbare versie van een theatertekst of voor het regelen van een opvoeringsvergoeding kunt u contact opnemen met de auteur:
magne(at)dds.nl (i.v.m. spamoverlast is het apestaartje @ hier vervangen door (at) )

Website
http://www.denieuwetoneelbibliotheek.nl  
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
login