THEATERTEKSTEN

Auteursbond-theaterteksten
is een project van de
Auteursbond, de
beroepsorganisatie
van (toneel)schrijvers en
vertalers in Nederland.

privacy verklaring

Tom Sijtsma
1959 / Amsterdam
TEKSTEN VAN DEZE AUTEUR

Tom Sijtsma studeerde psychologie en kunstgeschiedenis. Behalve toneel schrijft hij ook liedteksten (oa. voor De Nachtzusters), hoorspelen (VPRO) en educatief materiaal voor bijvoorbeeld musea. Hij schrijft veelal in opdracht, zowel voor jeugd als volwassenen. Binnen zijn toneelwerk nemen muziektheater en familievoorstellingen een grote plaats in.

Bibliografie
Brokken (de geschiedenis van de vrouw in 20 hoogtepunten) (2010), De Nachtzusters
Vrolijke Hans en Prinses Stoepje (2010) bewerking, Jeugdtheater Hofplein
Roel met Gevoel (2009) bewerking, Tamar Muziektheater
Meer Donkere Dagen (kerstshow) (2009), De Nachtzusters
De Rode Prinses (2008) bewerking, Jeugdtheater Hofplein
Oma Waait Weg (2008), Struif/Utrechts Saxofoonkwartet
Wit is de Kleur van Koud (2007), Ratatouille
De Kleine Kapitein (2007) Auteur Paul Biegel bewerking, Van Engelenburg
Broederlief of de Tragische Geschiedenis van Lodewijk Napoleon in Holland (2006), Smeedwerk
Zarifa, wachten in een vreemd land (2004), Tamar Muziektheater
Moord en Brand (2003), Beumer en Drost
Trompet, trompetter, trompetst (2003), Tamar Muziektheater
Nopanic II - The girls are back in town (1999), Artotal
Traagzaam Vlug (1998), Danstheater Arena
Nopanic (1998), Artotal
Hoe zingt Poeh (1996), ASKO
Moby Dick (1996) bewerking, Beumer en Drost
De Gedaanteverwisseling (1995) bewerking, De Branding
Macbeth (1993) bewerking, De Paardenkathedraal
Erik of het klein insectenboek (1992) bewerking, De Paardenkathedraal

Contactgegevens
Voor de aanschaf van een printbare versie van een theatertekst of voor het regelen van een opvoeringsvergoeding kunt u contact opnemen met de auteur:
tomsijtsma(at)xs4all.nl (i.v.m. spamoverlast is het apestaartje @ hier vervangen door (at) )

Website
http://www.tomsijtsma.nl  
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
login