THEATERTEKSTEN

Auteursbond-theaterteksten
is een project van de
Auteursbond, de
beroepsorganisatie
van (toneel)schrijvers en
vertalers in Nederland.

privacy verklaring

Lot Vekemans
1965 / Langenboom
TEKSTEN VAN DEZE AUTEUR

Lot Vekemans is in 1965 geboren in Oss. Na haar middelbare school ging ze naar Utrecht om daar Sociale Geografie te studeren aan de Rijksuniversiteit.
Haar levenslange passie voor schrijven en theater vonden pas na haar studie een logische verbinding op de Schrijversvakschool 't Colofon in Amsterdam, waar ze in 1993 afstudeerde als dramaschrijfster. Een aantal jaren combineerde ze haar theaterschrijven met journalistiek werk voor onder meer Toneel Theatraal, het Theatertijdschrift, het TIN en de Theatermaker. Sinds 1999 wijdt ze zich vrijwel fulltime aan het toneelschrijven voor zowel jeugd- als volwassentheater.
Zo schreef ze voor onder meer voor Jeugdtheater Artemis, Het Lab van de Berenkuil, Theatergroep Kwatta, Het Muztheater, Theatergroep Barra, Het Zuidelijk Toneel, Het Platform Theaterauteurs, NTGent,De Queeste en voor haar eigen theaterstiching MAM.

Haar werk is inmiddels in twintig landen opgevoerd (oa Engeland, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Belgie, Mexico, Argentinie, Zuid Afrika, Namibië, Rusland, Roemenie, Spanje, China, USA).

In 2005 ontving Vekemans voor de tekst van Truckstop en Zus Van de Van der Viesprijs (driejaarlijkse letterkundige prijs voor het beste toneelwerk van de afgelopen periode).

In 2010 ontving ze de Taalunie Toneelschrijfprijs voor haar tekst 'Gif'.

Lot Vekemans debuteerde in 2012 met haar roman "Een bruidsjurk uit Warschau' (Cossee). Het boek ontving een nominatie voor de Anton Wachterprijs 2012 en is vertaald in het Noors, Duits en Turks.

Bibliografie
2014: Das Model (Museum für Neue Kunst Freiburg)
2013: Vals (NTGent)
2011: Moresnet (De Queeste, Belgie)
2009: Nacht van de Val (Zuidelijk Toneel)
2009: Kleine Faust (DJT De Reus)
2009: Mind your step 2 (Panta Theatre, Caen, Frankrijk)
2008: Gif (NTGent)
2008: Leda Court (Het Zuidelijk Toneel)
2007: Judas (MAM)
2006: Mind your Step (Het Zuidelijk Toneel)
2005: Zus van (MAM/NTGent)
2004: Vreemde Vogels (Kwatta)
2003: Desnoods (MAM)
2003: AALSMEER (Het Laagland)
2002: Vergeten (Kwatta)
2002: Licht! (Barra)
2001: Truckstop (MUztheater)
2001: He Payo (Het Lab van de Berenkuil)
2000: Reis zonder landkaart (Theatergroep Delta)
1999: Koetjes en kalfjes: een boerendrama (Het Gerucht)
1998: A brand new day (Traverse Theatre,Edinburgh)
1998: Geen gewoon meisje (Artemis)

Vertaald werk

Zus van
Duits: Schwester Von door Eva Pieper
Frans: Soeur de door Alain Van Crugten
Zuid Afrikaans: Sus Van door Chrisna Beuke-Muir
Russisch, Roemeens. Engels

Truckstop
Duits: Truckstop door Eva Pieper
Engels: Truckstop door Rina Vergano
Frans: Truckstop door Monique Nagielkopf

Gif:
Russisch, Spaans, Duits, Frans, Braziliaans, Engels

Moresnet:
Frans, Duits

Mind your step 2:
Frans, Spaans

Extra informatie
In 2005 ontving Lot Vekemans voor de tekst van Truckstop en Zus Van de Van der Viesprijs (driejaarlijkse letterkundige prijs voor het beste toneelwerk van de afgelopen periode).
In 2010 won ze de Taalunie Toneelschrijfprijs voor Gif.
Lot Vekemans schreef inmiddels ook haar eerste roman, 'een bruidsjurk uit Warschau'. Het boek is verschenen in april 2012 bij Uitgeverij Cossee en werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs 2012. Het is vertaald in het Noors  en het Duits.

Contactgegevens
Voor de aanschaf van een printbare versie van een theatertekst of voor het regelen van een opvoeringsvergoeding kunt u contact opnemen met de auteur:
contact(at)lotvekemans.nl (i.v.m. spamoverlast is het apestaartje @ hier vervangen door (at) )

Website
http://www.lotvekemans.nl  
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
login