THEATERTEKSTEN

Auteursbond-theaterteksten
is een project van de
Auteursbond, de
beroepsorganisatie
van (toneel)schrijvers en
vertalers in Nederland.

privacy verklaring

Daphne de Bruin
1963 / Utrecht
TEKSTEN VAN DEZE AUTEUR

Daphne de Bruin (1963) kiest in al haar theaterstukken voor bekende vrouweniconen. Of het nu genotzuchtige minnaressen, moorddadige echtgenotes, devote nonnen of extravagante supersterren zijn: De Bruin geeft ze allemaal een stem. Om ze te laten praten over dat wat niemand nog van ze weet. Hun best bewaarde geheimen. De sappigste details. The best part of their lives.

Daphne de Bruin is schrijver, actrice en regisseur.Twintig jaar lang was zij als theatermaker verbonden aan de theaterfirma Growing up in Public. Zij ontwikkelde daar met verschillende topmuzikanten een bijzonder genre muziektheater met de heartbeat van een popconcert en de looks van een videoclip. Haar teksten zijn direct, humoristisch en zeer herkenbaar.

Bibliografie
Auteur van

2015 Offer, Castellum Verhalen, Podium Hoge Woerd Utrecht, regie; Victorine Plante
2014 Robin Hood, Het Laagland, Sittard, regie: Inez Derksen
2014 Hongerig Hart, muziektheater, i.o.v. Marjolein Meijers (Berini’s), Dordrecht
2013 Zwanenzang, Via Vinex-De Vrijstaat
2012 Niemands Meisje, muziektheater, i.o.v. Marjolein Meijers (Berini’s), Dordrecht
2011Een mooie dag om te sterven, Zingende Beelden,i.o.v.Cultuur19
2010 Bleek Meisje, miniopera Zingende Beelden, i.o.v. Via Vinex
2009 El Army Live! jongeren muziektheater voorstelling Via Vinex
2008 El Army filmscenario co-productie Via Vinex, Growing up in Public, Amadeus Lyceum
2008 Mrs. God Growing up in Public
2007 Kids on Fire Growing up in Public, regie Jeroen Kriek
2006 De Vicky Vinex Road Show
2005 De Vicky Vinex Episodes; internet-strip serie voor Beyond Utrecht
2005 La Famiglia, opera voor YO! opera
2004 The Bitch; in bed with Macbeth
2003 Eva (this is my life)
2003 Blind date, co-auteurs Don Duyns & Paul Feld
2003 The Buddha Family
2002 King A., regie: Inez Derksen, Het Laagland
2000 Jezus; de epiloog
1999 Think Big; Minnie Mouse for President
1997 Madonna's Man
1997 Memoires van een Maagd, Theater de Lieve Vrouw, Amersfoort.
1996 Hofleveranciers,
1995 Chez Salomé, aanmoedigingsprijs Toneel Amsterdams Fonds voor de Kunst
1994 Darwins Dochter,
1993 Wake up, Betty Boop
1992 Dolly Parton is dead
1992 Engelen hebben geen vleugels
1991 Koppig, Koppig
1991 Kimono,
1990 scenario Jij rijmt op mij, ik rijm op jou, Festival Ontpoppen en Verbeelden.
1990 Een Morsig Mondje
1989 scenario De grot van de vergeten dingen, Festival Ontpoppen en Verbeelden.
1989 Een onwillig zondagskind( 2e prijs A'dams Kleinkunstfestival)



Extra informatie
Daphne de Bruin is sinds 2007 artistiek leider van Via Vinex (culturele projectontwikkelaars) in Leidsche Rijn Utrecht waar zij concepten en projecten ontwikkelt waarin kunst en samenleving elkaar beïnvloeden. Sinds 2010 is zij artistiek leider van De Vrijstaat; een kunstlocatie voor kinderen. Daarnaast werkt zij als free-lance theatermaker.

Contactgegevens
Voor de aanschaf van een printbare versie van een theatertekst of voor het regelen van een opvoeringsvergoeding kunt u contact opnemen met de auteur:
daphne.debruin(at)online.nl (i.v.m. spamoverlast is het apestaartje @ hier vervangen door (at) )

Website
http://www.growingupinpublic.nl  
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
login